Gnu skrev:Tak Kunji!
Men det kan vel ikke være en 20 år gammel udtalelse sagt på et tidspunkt, hvor Olsen var træner for en konkurrerende klub, der er årsag til opfattelsen af, at Olsen hader AaB, vel?
Jeg kan godt huske sagen, og ifølge min erindring strammer Ole Larsen (TV2-manden i klippet) Morten Olsens udtalelse en smule. For Olsen sagde ikke direkte: "AaB dræber dansk fodbold!". Han var dog efter AaB efter denne kamp nogle få dage før ovennævnte klip:
http://www.superstats.dk/kampref.php?ka ... =1991/1992" onclick="window.open(this.href);return false;
Dagen efter blev han i aviserne citeret for at kritisere AaB's spillestil for at være for defensiv, og så gentog han sin generelle og hyppigt anvendte betragtning om, at det ikke var vejen frem for dansk fodbold, hvis klubberne bare tænkte på at forsvare sig. I BT eller Ekstra Bladet blev det så til en overskrift i stil med: "Morten Olsen: AaB dræber dansk fodbold!" - og store dele af pressen (i hvert fald københavnerpressen og især TV2) hoppede med på vognen og var i de følgende sæsoner hurtige til at dømme AaB for nøl.
I sin periode som Brøndby-træner kritiserede Olsen i øvrigt af og til andre klubbers spillestil, når de forsvarede sig til point mod Brøndby. Jeg husker også, at han var ret hård mod AGF på et tidspunkt. Det var selvfølgelig ikke fair af Olsen, for hans eget hold forsøgte jo præcis det samme, når de selv var undertippede i europæiske udekampe. Men der var nok også en god del umiddelbar frustration over udtagelserne, som måske især var et forsøg på at skærme hans eget hold mod kritik og øget pres efter skuffende pointtab.
Morten Olsen havde så heller ikke ret i, at AaB var voldsomt defensive i den periode. AaB var ikke mere defensive end de fleste andre hold i superligaen, men AaB var bare bedre end de fleste til at holde på bolden - og på dette tidspunkt ikke så gode til at skabe kampene. (Samme situation, som det danske landshold under Olsen i perioder har været i: boldstærke spillere, men for meget boldflytteri og for lidt direkte spil). Derfor kom det i mange af AaB's udekampe hurtigt til at se kedeligt ud.
De kampe så københavnerpressen. Især dem i Lyngby, Brøndby og hos B1903 i Gentofte, som var førerklubberne i Superligaen i begyndelsen af 1990'erne og derfor altid klare favoritter i hjemmekampe mod AaB. Mens kampene på Aalborg Stadion, hvor AaB spillede meget mere offensivt, først og fremmest blev set af TV2 Nord og den nordjyske presse. Derfor fik AaB et urimeligt ry for at være superligaens kedeligste hold - også godt bakket op af et legendarisk og meget useriøst Flemming Toft-indslag fra denne kamp i Lyngby:
http://www.superstats.dk/kampref.php?kamp=64&aar=1991" onclick="window.open(this.href);return false;
I øvrigt fortsatte Brøndby stilen med at jamre over modstanderes spillestil i årene efter Morten Olsen. Ebbe Skovdahl var ved flere lejligheder også efter AaB (og andre), hvilket jo nærmest er grinagtigt at tænke på i dag, når man mindes, hvordan manden i perioder nærmest spillede Drillo-fodbold.
Og TV2 fortsatte med at have et horn i siden på AaB, hvilket blev understreget med al tydelighed, da AaB i efteråret 1993 var på randen af konkurs og havde brug for hver eneste krone i en nervepirrende redningsaktion, der også sendte spillerne på gaden med raslebøsserne for at undgå en tur i danmarksserien. Derfor var der i AaB både stor skuffelse og forbitrelse mod TV2, da klubben måtte se tv-indtægterne fra en UEFA Cup-kamp mod Deportivo La Coruña gå op i røg, fordi TV2 fravalgte at vise mere end de gratis tre minutter, selv om stationen havde et kamerahold på plads i Aalborg. Ifølge TV2-chef Morten Stig Christensen var kampen nemlig "uden sportslig værdi".
AaB gjorde hans nedladende vurdering til skamme med en sejr på 1-0, men fik altså ikke de 200.000 kroner, en fuld dækning havde givet. TV2 foretrak i stedet en kamp mellem Brøndby og Dundee United, og året efter gned de salt i såret ved at prioritere en direkte dækning af kampen i pokalvindernes Europa Cup mellem Brøndby og SK Tirana, som jo åbenbart var fyldt med den sportslige værdi, der ikke havde været i AaB-Deportivo.
I 1995 kammede det så helt over for den fynske tv-station med de store følelser for Brøndby. Da AaB som dansk mester skulle spille kvalifikation til Champions League mod Dinamo Kiev, demonstrede TV2 igen det åbenlyse AaB-had ved at fravælge kampen til fordel for Brøndbys kvalifikationskamp til UEFA Cuppen mod Inkaras Griffas fra Litauen. Brøndby vandt planmæssigt med 3-0 (også i returkampen, der naturligvis også blev købt af TV2) - og den aalborgensiske radiosatire Farlig Fredag fandt anledning til et indslag:
http://www.farligfredag.dk/1995/1995.asp" onclick="window.open(this.href);return false;
(Det hedder "TV2_-_AaB_(1995)"
Det var alt sammen et sidespring, som ikke tjener andet formål end at genopfriske hadet mod TV2.
Men der er i hvert fald betydeligt større dokumentation for et TV2-had rettet mod AaB end et Morten Olsen-had mod AaB. Angående Morten Olsen er det selvfølgelig helt ude i hampen at forestille sig manden med ry for at være ekstrem grundig og ambitiøs svække sine egne muligheder for succes ved at se bort fra spillere alene på grund af deres klub. Når landsholdspotentielle spillere fra AaB har haft svært ved at bide sig fast på Morten Olsens landshold, hænger det sammen med to ting:
1) AaB's problemer med at være på toppen i flere sæsoner i træk og undgå store fald i form og niveau.
2) Fællesnævneren for spillere som Michael Jakobsen, Thomas Augustinussen og Rasmus Würtz har været, at det ikke har været teknikken, de har været bedst på. Og Morten Olsen foretrækker nu engang spillere, der kan sørge for dansk boldbesiddelse, når landsholdet spiller. De AaB-profiler, der har levet op til krav som det, har i udpræget grad være udlændinge.