Jeg mener også, at vi skal kigge i den retning, som du påpeger. Der har været en beklagelig tendens til at eksternalisere problemerne i AaB; hypermotiverede modstandere, profiler i AaB, der ikke leverer osv.bonanza skrev: ↑27. apr 2024, 19:55Det er utroligt at Lucas stadig får så stor en del af skylden for den sportslige deroute. Han så ikke god ud da vi rykkede ned, men der var ingen der fik ham eller sig selv til at se gode ud i den periode. Jeg så en spiller der altid var klar og sled og slæbte i latterlige defensive roller, som han fik tildelt af et inkompetent trænerteam. AaB er en syg klub i det der nu ligner bedring, forhåbentligt. Det er Lucas et kæmpe offer for, og har været et gidsel under. Grunden til han sad så meget ude, er det helt klare signal som klubben efter nedrykningen sender til samtlige løntunge spillere, uanset evne eller renommé, gtfo.
Lucas i QPR er bare Lucas, en af flere eksempler på at AaB i flere år ikke har været tæt på at få noget optimalt ud af potentialet i truppen. Det skal folk lige lære at placere skylden for. Jeg har intet at kritisere Lucas for, utroligt st I andre har det…
Det sidste er utvivlsomt korrekt, men det interessante er ikke, at Jeppe drikker, men hvorfor Jeppe drikker: Lucas Andersen var en ualmindelig sympatisk og ydmyg repræsentant for AaB, der på intet tidspunkt beklagede sig over sin til sidst komplet marginaliserede status i en dansk 1. divisionsklub, endskønt holdet den sidste tredjedel af efteråret spillede nonstop rædderligt. Der er absolut intet, der i hverken opførsel eller indstilling tyder på, at han ikke skulle have været motiveret. Han havde tværtom al mulig grund dertil, da hans guldrandede kontrakt med AaB stod til ophør. Og han blev af alle spået en karriere i Hobro eller Vendsyssel her til sommer, og det var sandsynligvis også blevet tilfældet - havde der ikke været en kompetent trænerskikkelse på gennemrejse i AaB et par år tidligere.
Queens Park Rangers er da ikke Manchester City, bevares. Ikke desto mindre: En marginalspiller i en dansk 1. divisionsklub, der ikke har spillet en kamp overhovedet i knap 4 måneder og ikke en hel kamp i godt et halvt år, bogstaveligt talt vader ind i startopstillingen og tillægger sig regulær profilstatus hos en traditionsklub i Championship med et spillerbudget større end FC Københavns! Championship er rækken lige under verdens hårdeste liga Premier League.
Det burde ganske enkelt være komplet umuligt. Slet og ret. Vi skal altså huske på, at der er tale om den samme mand - blot ude af kampform! - som i lighed med Nicklas Helenius måtte sig distanceret af blandt andre Mathias Ross, Odadada og Tim Prica. Efter at AaB havde solgt Sousa og før Mathias Jørgensen kom til ...
Hvornår har vi i AaB sidst været vidne til en scoring, som den Lucas Andersen leverede i går. Altså ikke mod HB Køge, Helsingør, Næstved eller Kolding. Men mod Leeds! Der ligger til oprykning til Premier League med et spillerbudget større end hele Superligaen og 1. division tilsammen.
Lucas Andersen repræsenterer jo blot en af stribevis af mærkværdigheder, som vi har oplevet i denne sæson. Jeg har endnu til gode at stifte bekendtskab med et nogenlunde sammenhængende, logisk og velunderbygget postulat, der ikke peger entydigt i retning af helt fundamentale og strukturelle problemer i AaB.
I tilfældet Lucas Andersen begynder det allerede med anførerbindet. Altså, er Lucas Andersen overhovedet en anførertype i almindelighed? Og i særdeleshed for et hold, der spiller sin ringeste sæson overhovedet i Superligaens 33-årige historie og samtidig bøvler med en masse uro på trænerposten? Hvilken klub ville i en sådan situation (eller i det hele taget) sætte anførerbindet på en mand, der bogstavelig talt har siddet uden for banen med en skade i et helt år? Som fulgte et par måneder efter en skadespause på over et halvt år?
Det var temmelig forståeligt, at en mand i den situation - hvis anførerpotentiale i det hele taget var tvivlsomt - ikke har overskud til at være samlingsfigur i en klub i dyb krise. Men måske han i en anden klub kunne have bidraget med enkelte individuelle aktioner, der kunne have været point værd?
I stedet er han gradvist blevet drænet for selvtillid og spillelyst; og hvad dét angår, minder Lucas Andersen rigtig meget om størstedelen af de spillere, der optræder på AaBs hold anno 2024 og forsøger at finde hoved og hale i det såkaldte "presspil", der udgør holdets grundstruktur.